Hva Spis Krabber

Krabber er skalldyr som er også kalt som tifotkreps. Deres vitenskapelige navnet er Callinectes sapidus. Disse sjødyr ha en chitinous skall kalt ryggskjoldet, det vil si et veldig hardt skall. Krabber er funnet i havet rundt om i verden. Det er ca 6800 arter av krabber, og de finnes i mange forskjellige farger. Krabber er en av de mest spist sjømat i verden.

Hva er Deler av en krabbe’s Body?; Krabber er knyttet til hummer og reker, men som de har utviklet seg, kunne de gå og løpe sidelengs. Disse skapningene kan også hule i sanden og bade i vannet. De har en segmentert kropp med mange par vedheng. Det er fem par lemmer som brukes til turer, to som et sensorisk antenner. Forbena har knipetang som er kalt som chelae. Disse klyper som brukes for å bekjempe, display og fôring. Disse høyt utviklede artene har en forhånd og komplisert nervesystemet. Den delen som gjør at krabber til å klype er plassert på forsiden av krabben kropp. Denne delen er kjent som klo, som brukes til å fange byttedyr. Krabber kan overleve i ekstreme forhold, og kan tilpasse seg klimaendringene svært raskt. De har et par av sammensatte øyne som tillater dem å se ganske godt, en følelse av lukt og smak som er svært avansert. Dette hjelper dem å finne mat, og også kompis lett. Krabber har myke indre kropp og hard ytre.

Hvordan gjenskape Krabber gjøre?; Krabber har en kompleks paringsrituale og kommunikasjonsteknikk. De bruker sin knipetang for tromming eller vinke, en form for kommunikasjon. Buken av en krabbe er akkurat som en hale. Det er foldet opp tett under kroppen til å danne en abdominal klaff. Kjønn på en krabbe kan lett gjøres ut ved å slå den over. Hannen krabbe skal ha en trekantet klaff, mens hunnene har en bred ovale abdominal klaff. Under parring, krabber antar den doble posisjonen, og den mannlige bærer det kvinnelige. Paring kan gå på opptil tre timer, og krabber kan forbli i samme stilling i tre dager etter parring. Hunnen oppbevarer mannlige sperms på undersiden av hennes underliv til eggene er klare til å bli befruktet. Sperms flyt over eggene og befrukte dem. Hunnen bærer disse befruktede eggene i en svampete masse. Dette svampete masse er tilstede mellom abdominal klaffen og kroppen. Hun bruker sine små ben kalt pleopods å sementere eggene, som danner en “berried ‘utseende.

Den kvinnelige krabben kontinuerlig bølger vann over pleopods å holde henne egg sunt. Hun kan migrere til mer salt vann etter parring. Eggene inkuberes i ca to uker, hvoretter krabben larvene klekkes. Disse larvene blir sluppet ut i havet og blir overlatt til seg selv. Krabben larver vil fortsette å vokse for de neste 4 dager og bli voksen krabbe. Krabben Larvene gjennomgår mange molting stadier i prosessen med å utvikle seg til en voksen krabbe.

Interessante Crab Fakta; Navnet decapod betyr 10 ben og Callinectes sapidus betyr ‘vakre svømmer “.

En gjennomsnittlig krabben kan leve opp til 3 år.

Krabber har sine tenner i magen deres.

Svømme padle brukes av krabbene å svømme.

Hvis en krabbe klyper en person, klo bremsene på og snart de er i stand til å vokse en ny klo!

Krabber er også leddyr, som er, har de segmentert vedheng. Disse vedheng er lik de i sommerfugler og kakerlakker.

Brystkassen og magen av krabbe er smeltet, kjent som cephalothoraxes.

Den kvinnelige krabber har bredere mager, mens menn har smalere underlivet.

Skallet av krabbene dens form skjelettet. En krabbe kaster sine skall og vokser en ny.

Krabber kan være på størrelse med erter eller vokse opp til 4 meter.

Den japanske Spider Crab har en walking etappe span på 3 til 4 meter og 8 meter ved utstrakt.

Eremittkreps, kongekrabbe, Horseshoe krabber og Porselen krabber er ikke kjent som sant krabber som de ikke har 10 bein.

Spelemannen krabber har én stor klo på ene siden. Krabben løfter den i aksjon, som ser ut som om en person er vinker.

The Sally Lightfoot Crab tar tittelen på den mest fargerike krabbe i verden som den er funnet i rødt, oransje, gule og hvite farger.

Den største krabben til dato var en mannlig krabbe som ble målt ni inches og funnet i Maryland.

Den minste arten er Pea krabbe og den største arten er den gigantiske japanske edderkoppen krabbe. ; Hva har Krabber Eat?; Etter å ha lest så mye informasjon om krabber, må du være lurer på hva spiser krabber? Krabber er altetende, det betyr at de kan spise planter og dyr. Alger er den viktigste kilden til mat for krabber. Det er noen krabber som kan åtseldyr og spise døde dyr. Coral krabber spiser koraller polypper finnes i det varme vannet i tropiske hav. The Ghost krabber og Fiddler krabber spiser gjørme og sand på strendene. Pebble krabber og boksen krabber bruke klørne som verktøy til å sprekke åpne marine snegler. Det trekker den myke kroppen til sneglen, og hold den opp til munnen sin og rive den fra hverandre å spise den. De andre tingene som krabber spiser er:

Orm

Sopp

Plankton

Bakterier

Bløtdyr

Reker

Barnacles

Krill

Edelkreps

Detritus; Dette var alt om krabbe fakta, deres fysiske utseende, livssyklus og kosthold. Jeg håper dette har svart på spørsmålet, hva krabber spiser? Så neste gang du nyte en krabbe suppe, krabbesalat, karri eller spise det ren, vil du ikke lurer på hva spiser craps?